Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ανώνυμη και γρήγορη περιήγηση στο Internet με Chrome & Firefox.

Έχουμε όλοι πλέον συμβιβαστεί ότι το Internet μας «κατασκοπεύει» κυρίως μέσω τον γνωστών ‘cookies’ αλλά και άλλων μηχανισμών που σκοπό έχουν να μαθαίνουν της συνήθειές και τις προτιμήσεις μας κατά την διάρκεια της πλοήγησης μας στο Internet. Αυτό συμβαίνει για διαφημιστικούς λόγους ώστε οι διαφημιζόμενες εταιρίες στο Internet να έχουν πιο στοχευμένο κοινό που να ενδιαφέρει το περιεχόμενο που διαφημίζουν,
βεβαία εδώ να πούμε, ότι δεν ελέγχονται από κάποια αρχή οι εταιρείες τι άλλη πληροφόρηση συλλέγουν που να αφορά τη συμπεριφορά των χρηστών στο Internet οπότε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε αυτό.
Συνεπώς για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η διαφημιστική στόχευση των εταιριών και θέλει η πλοήγησή του στο διαδίκτυο να είναι διακριτική και ασφαλείς υπάρχει τρόπος που δίνεται από όλους τους Browsers, και είναι η επιλογή Do not Track. Ενεργοποιώντας την επιλογή Do not Track ζητάμε από τονBrowser που χρησιμοποιούμε μπλοκάρισμα της δυνατότητας εντοπισμού του χρήστη από τα sites που την υποστηρίζουν.
Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι ειδικά για τον Firefox με την επιλογή Do not Track πετυχαίνετε μείωση έως και 44% στον χρόνο φόρτωσης των σελίδων πράγμα που σημαίνει ότι η καταγραφή των δεδομένων πλοήγησης στο Internetείναι σημαντική σε όγκοΟπότε το όφελος μας έχει να κάνει και με την ταχύτητα που σερφάρουμε στο Internet.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο thinktech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: