Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα OST και PST αρχεία του Outlook ;



Τα OST και τα PST files τα γνωρίζουμε πολύ καλά από τις διάφορες εκδόσεις του Outlook και είναι αρχεία πολύ σημαντικά για την σωστή λειτουργία της αλληλογραφία μας .
Πριν εξηγήσουμε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο πολύ σημαντικά αρχεία θα πρέπει να πούμε πρώτα ότι οποιαδήποτε διαχείριση αυτών των δύο αρχείων απαιτεί εξοικείωση με υπολογιστές αλλά και ειδικές γνώσεις.


OST (Offline Storage Tables),
Είναι ένα αρχείο που δημιουργείτε από το MS Outlook και τον MS Exchange, όπου σε αυτό αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με ότι αφορά την αλληλογραφία μας που υπάρχει σε έναν Exchange Server, δηλαδή το OST file είναι ένα αντίγραφο των email μας αποθηκευμένο τοπικά στον υπολογιστή μας. Το OST αρχείο εμπεριέχει τα email μας, της επαφές μας καθώς και τις εγγραφές από το ημερολόγιο του outlook αλλά και από τις εργασίες (tasks) που έχουμε δημιουργήσει. Συνεπώς από τα παραπάνω συμπεράνουμε ότι όταν για κάποιο λόγο δεν έχουμε σύνδεση με τον Exchange server τότε το Microsoft outlook διαβάζει την αλληλογραφία μας από το OST file που βρίσκετε τοπικά στον υπολογιστή μας. Όταν βρεθούμε ξανά on-line θα γίνει συγχρονισμός του αρχείου με τον exchange server και θα δουλεύουμε ξανά on-line.

PST (Personal Storage Tables),
Το PST file είναι γνωστό και σαν Personal Folder ή Personal Files, σε αντίθεση με το OST το PST το δημιουργεί ο χρήστης όταν ρυθμίζει έναν λογαριασμό email και εκεί αποθηκεύονται τα emails, οι επαφές και το ημερολόγιο.
Τα PST files αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή μας και είναι πολύ εύκολα στην διαχείριση τους μιας και ένα αντίγραφο του PST file και η μεταφορά του σε άλλο υπολογιστή έχουμε άμεσα τα emails μας συνεπώς η διαδικασία backup και επαναφοράς του είναι πολύ απλή.

Περιορισμοί
Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν μέτρο και περιορισμούς έτσι λοιπόν και στην περίπτωσή μας υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο μέγεθος των PST & OST αρχείων, ανάλογα με την έκδοση του Outlook που διαθέτουμε έτσι για,

Outlook 2002 - 2GB
Outlook 2003 - 20GB
Outlook 2007 - 20GB
Outlook 2010 & 2013 -50 GB

Που αποθηκεύονται τα αρχεία ;
By default το OST file βρίσκετε στο profil του χρήστη, στην διαδρομή C:\Users\User profile\AppData\Local|Microsoft\Outlook
Τα PSΤ files μπορεί να αποθηκευτούν οπουδήποτε στον υπολογιστή σας και αυτό σας δίνει την δυνατότητα να κρατάτε αντίγραφο τοπικά στον υπολογιστή σας για μεγαλύτερη ασφάλεια. Για να δείτε που είναι αποθηκευμένο το δικό σας PST file, ανοίξτε το Outlook και από το μενού επιλέγετε Εργαλεία-Ρυθμίσεις Λογαριασμού και επιλέγοντας των λογαριασμό του email που σας ενδιαφέρει, στο κάτω μέρος του παραθύρου που σας άνοιξε θα δείτε την πλήρη διαδρομή του PST file.

Δεν υπάρχουν σχόλια: