Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Οι καλύτεροι (και οι χειρότεροι) browsers για ιδιωτικότητα το 2021

Οι καλύτεροι browsers, αλλά και οι χειρότεροι στην διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων.Ποια προγράμματα περιήγησης ιστού είναι τα καλύτερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας και της ιδιωτικής μας ζωής ;

Σε ένα internet που συνεχώς διεισδύει στη ζωή μας και δεν γνωρίζουμε ποια και πόσα προσωπικά μας δεδομένα διοχετεύονται και καταγράφονται σε διάφορους Server ανά τον κόσμο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι browsers είναι οι καλύτεροι για την ιδιωτικότητά μας στο τι ψάχνουμε και βλέπουμε στο internet.

Η πλατφόρμα ExpressVPN από τις καλύτερες σε ασφάλεια VPN στο χώρο, έκανε μία έρευνα στους ποιο δημοφιλείς browsers (προγράμματα περιήγησης) που χρησιμοποιούν οι χρήστες παγκοσμίως. Βασικό κριτήριο, ποιος από όλους προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια όσο αφορά τα προσωπικά μας δεδομένα και την ιδιωτικότητα μας.

Τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι πλέον απλά προγράμματα όπου μέσα από αυτά επισκεπτόμαστε σελίδες στο Internet. Τα προγράμματα περιήγησης σήμερα είναι αυτούσιες ολοκληρωμένες εφαρμογές που μέσα από αυτές “περνάνε” πληροφορίες πολύ προσωπικές που έχουν να κάνουν όπως: με το που είμαστε, τι μας αρέσει, τι δε μας αρέσει, τι video μας αρέσουν, τι μουσική μας αρέσει, το σεξουαλικό μας προσανατολισμό και προτιμήσεις μας, ποια μάρκα παπουτσιών μας αρέσει, ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε, οτιδήποτε γράφουμε στο πληκτρολόγιο μας και αφορά εμάς.

Οι διεκδικητές

Πρώτα, ξεκινήσαμε με τον πιο δημοφιλή τον Chrome της Google, στην συνέχεια με τον προκάτοχο του Internet explorer τον Edge της Microsoft. Ακολούθησε η προεπιλογή της Apple ο γνωστός Safari και τέλος ο πολύ γνωστός Firefox το μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης που είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν οι λιγότεροι δημοφιλείς browsers αλλά ισχυρά προγράμματα περιήγησης όπου “ισχυρίζονται” ότι δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και το απόρρητό μας κατά την πλοήγηση. Μιλάμε για τους browsers Brave, Opera και Tor.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ThinkTech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: