Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πώς να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα από το σκληρό σας δίσκο.

Οι σκληροί δίσκοι χαλάνε. Είναι ένα γεγονός της ζωής για όποιον χρησιμοποιεί υπολογιστή. Εάν αποθηκεύευτε αναντικατάστατες πληροφορίες στον σκληρό σας δίσκο, τότε μια αποτυχία μπορεί να είναι μια καταστροφή. Αλλά μπορείτε να ανακτήσετε τις οικογενειακές φωτογραφίες, τα έγγραφα εργασίας ή τα οικονομικά δεδομένα που διατηρήσατε για να κάνετε back up, αλλά ποτέ δεν το κάνατε;
Ίσως να υπάρχει ελπίδα, οπότε μην εγκαταλείπετε τον κατεστραμμένο σκληρό δίσκο μέχρι νεοτέρας.
Θα περιγράψουμε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας αποτυχίας στο σκληρό δίσκο, θα εξηγήσουμε τα εσωτερικά μέρη ενός σκληρού δίσκου και γιατί αποτυγχάνουν και στη συνέχεια θα περάσουμε μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Ενώ τα αρχεία δεν μπορούν πάντα να ανακτηθούν, υπάρχει πιθανότητα να μπορείτε να τα ανακτήσετε.
Απλά θυμηθείτε ακόμη και αν τα αρχεία σας μπορούν να αποκατασταθούν, θα χρειαστούν ώρες απογοητευτικής προσπάθειας και ίσως να σας κοστίσουν αρκετά χρήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε έναν νεκρό σκληρό δίσκο είναι να τον στείλετε κάτω από την εγγύηση και να τον αντικαταστήσετε με την εφεδρική μονάδα δίσκου που έχει όλα τα αρχεία σας αποθηκευμένα με ασφάλεια σε αυτό. Στην πραγματικότητα, μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα διαπιστώσετε ότι ένα καλό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας εμποδίσει να βιώσετε το φρικτό συναίσθημα, όταν συνειδητοποιήσετε ότι όλα τα αρχεία σας μπορεί να έχουν χαθεί.
Ένας σκληρός δίσκος είναι μια μηχανική συσκευή με πολλά κινούμενα μέρη. Οι μαγνητικές πλατφόρμες αποθηκεύουν τα ίδια τα δεδομένα, ενώ ένας μηχανοκίνητος άξονας περιστρέφει τις πιατέλες. Ένας βραχίονας ανάγνωσης / εγγραφής κινείται κατά μήκος των πλατών, ανακτώντας πληροφορίες ή βάζοντας νέα δεδομένα. Ο βραχίονας μετακινείται από έναν ενεργοποιητή, και οι κεφαλές ανάγνωσης / εγγραφής τοποθετούνται στο ίδιο ύψος με μια απίστευτη απόσταση πάνω από τις πιατέλες. Η απόσταση είναι τόσο μικρή που ένα μόνο κομμάτι σκόνης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα..
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.thinktech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: