Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πως να επιλέξω το σωστό Tablet ;


Η φορητότητα που προσφέρουν τα tablet είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους που τα καθιέρωσαν στην αγορά και τα κατέστησαν «απαραίτητα» για κάθε χρήστη. Είτε για διασκέδαση είτε για δουλειά προσφέρουν πληθώρα εφαρμογών και δυνατοτήτων που δύσκολα προσφέρουν άλλες συσκευές υπολογιστή. Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε έναν οδηγό αγοράς για tablet
 που στόχο έχει να σας βοηθήσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Σε ότι αφορά την αγορά tablet να έχετε υπόψη σας ότι είναι αρκετά πιο περίπλοκη από την αγορά laptop, καθώς είναι αδύνατη οποιαδήποτε αναβάθμιση, πχ της RAM ή δίσκου. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε εξ’ αρχής ένα μοντέλο\σύστημα που να καλύπτει τις σημερινές αλλά και μελλοντικές μας ανάγκες.

Λειτουργικό Σύστημα αγορα tablet

Android ή OS είναι οι επιλογές λειτουργικού που έχετε. Δεν είναι τόσο θέμα δυνατοτήτων ή εφαρμογών είναι καθαρά θέμα προσωπικής και οικονομικής επιλογής γα τον καθένα. Το iOS με το iPad διακρίνεται για τις πολλές και καλοσχεδιασμένες εφαρμογές (ειδικά για τα tablet). Το λειτουργικό Android από την άλλη με τις πολλές εκδόσεις του όπως Ice Cream Sandwich ή την νεότερη Jelly Beam διαθέτη περισσότερες επιλογές σε hardware.
Android: To google Android είναι συνώνυμο της φιλικής πλοήγησης, των χιλιάδων χρήσιμων εφαρμογών και των απεριόριστων δυνατοτήτων κατά το σερφάρισμα στο Internet. Στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγονται, το εύκολο μενού, η ευκολία των widget , η άνετη προσθήκη multimedia αρχείων από τον υπολογιστή χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, καθώς και το Google Play με χιλιάδες εφαρμογές, οι περισσότερες από αυτές χωρίς καμία χρέωση.
iOS: Το iOS ενδείκνυται για τους gamers, καθώς το AppStore έχει τεράστια ποικιλία παιχνιδιών από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο τομέα αυτό (πχ. ΕΑ Games). Επίσης είναι ιδανική επιλογή και για τους μη τεχνολογικά εξοικειωμένους χρήστες, καθώς η απλότητα του μενού του, είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις στο iOS. Τέλος, η ταχύτητα απόκρισης, η δυνατότητα multitasking για πολλές ανοιχτές εφαρμογές ταυτόχρονα, καθώς και η υπηρεσία iCloud για μόνιμο backup των δεδομένων σου, είναι αυτά που ολοκληρώνουν το λογισμικό αυτό.

Διαγώνιος οθόνης & Ανάλυση

Στην αγορά θα βρείτε tablet με διαγώνιο οθόνης που ξεκινούν από 7″ έως 10.1″ ίντσες και με βάρος να ξεκινούν από 400 γραμμάρια. Αν η ανάγκη αγοράς του tablet είναι να περνάτε πολλές ώρες διαβάζοντας ή κάνοντας πολλές εργασίες καλό θα ήταν η επιλογή σας να είναι από 8.9″ έως 10.1″ ίντσες. Αν η φορητότητα είναι αυτή που σας ενδιαφέρει και θέλετε το tablet σας να σας συνοδεύει παντού(τσέπη σακακιού, τσάντα) τότε θα πρέπει να επιλέξετε tablet με διαγώνιο οθόνης της 7″ ή 8″ ίντσες. Εδώ να έχετε υπόψη σας όσο μεγαλύτερη οθόνη τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας συνεπώς λιγότερες ώρες λειτουργίας. Η ανάλυση στην αγορά των tablets ποικίλει από το κατασκευαστή και το εύρος των τιμών που θέλεις να κινηθείς. Από την απλή WVGA (800×600) μέχρι την απόλυτη Retina (2048×1536) του New iPad, θα συναντήσεις αρκετές αναλύσεις για όλες τις ανάγκες. Τα Tablets με οθόνες μικρότερες των 7-8 ιντσών μπορούν να σταθούν επάξια με χαμηλότερες αναλύσεις. Ωστόσο, τα tablets που κινούνται στις 10 ίντσες και άνω, αναλογικά απαιτούν ακόμα υψηλότερο resolution οθόνης!

Χώρος αποθήκευσης

Ο χώρος αποθήκευσης για την αγορά tablet είναι συνήθως μία σημαντική παράμετρος επιλογής τους πάντα σε συνάρτηση με το κόστος της συσκευής. Στην αγορά θα βρείτε tablet με 16GB, 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι τα 16GB δεν είναι αρκετά για κάποιον που θα το επιλέξει. Εάν η χρήση του laptop προορίζετε για multimedia περιεχόμενο (ταινίες, μουσική) τότε καλύτερα να επιλέξετε tablet με μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε tablet που να διαθέτουν επέκταση εσωτερικής μνήμης όπως για παράδειγμα κάποια microSD ή ακόμα και θύρα USB για σύνδεση flash drive, την δυνατότητα αυτή προσφέρουν μόνο οι Android ταμπλέτες.

Μνήμη RAM

Άλλη μία σημαντική τεχνική παράμετρο που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη στην αγορά ενός tablet είναι η μνήμη RAM, τα μοντέλα με 1GB RAM θα ανταπεξέλθουν σχετικά καλά στις σημερινές απαιτήσεις των προγραμμάτων, όμως μετά από καιρό χρήσης τα updates και τα applications με 1GB μνήμης θα έχετε καθυστερήσεις στην απόκριση τον προγραμμάτων. Τα 2GB είναι πολύ καλά και το tablet σας θα ανταποκρίνεται άψογα για πολύ καιρό, και αν η τσέπη σας αντέχει στα 3GB θα έχετε ένα tablet που θα σας καλύψει για χρόνια.
Η αγορά ενός tablet Με 512MB RAM, θα εμφανίζουν κολλήματα στις εφαρμογές, ειδικά στην πλοήγηση στο Internet. Αν λοιπόν επιλέξετε ένα τέτοιο μοντέλο, λόγω χαμηλού budget, να είστε προετοιμασμένοι, γιατί είναι πιθανό να σας εκνευρίσουν οι καθυστερήσεις.

Επεξεργαστής

Η «καρδιά» του tablet και ο κύριος υπεύθυνος για το πόσο γρήγορα «ανοίγουν» και «τρέχουν» οι εφαρμογές που έχεις αποθηκεύσει. Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του: Ταχύτητα. όπου ο κάθε επεξεργαστής έχει συγκεκριμένη «ταχύτητα» η οποία μετριέται σε MHz. Όσο περισσότερα τα MHz τόσο πιο γρήγορος ο επεξεργαστής Πυρήνες. Πλέον υπάρχουν επεξεργαστές που έχουν πολλαπλούς πυρήνες. Όσο περισσότεροι οι πυρήνες κάθε επεξεργαστή, τόσο πιο γρήγορο το tablet.
Οι επεξεργαστές που θα συναντήσεις στη κατηγορία των tablets κυμαίνονται από τους απλούς μονοπύρηνους και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 4 πυρήνες! Η επεξεργαστική ισχύς σίγουρα είναι ανάλογη των πυρήνων, γι’ αυτό και τα τετραπύρηνα μοντέλα υπερτερούν έναντι των μονοπύρηνων. Φυσικά, οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει λογισμικά που δεν μειώνουν την απόδοση της συσκευής, για να έχετε απόλυτες επιδόσεις, ακόμη και στα φθηνότερα μοντέλα!

Wifi μόνο ή και 3G/4G

Τα περισσότερα tablet διαθέτουν μόνο Wi-Fi που συνδέονται σε διάφορα hot spots, στο γραφείο ή στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές θα χρησιμοποιείτε το Wi-Fi για να συνδέεστε στο internet, περιπτώσεις όμως όπου είστε «εκτός» και χρειάζεστε internet τότε το 3G/4G σας είναι απαραίτητο. Αυτό βέβαια αυξάνει το κόστος της συσκευής σας αλλά προσθέτει μία σημαντική δυνατότητα. Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιείτε το internet από το πρόγραμμα του κινητού σας χωρίς επιβαρύνεστε με επιπλέον κόστος.

άρθρο από το www.thinktech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: