Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πως να τσεκάρετε την ορθότητα ένος λογαριασμού email

πως να ελεγξετε ενα email

Σίγουρα θα έχετε χρειαστεί κάποια φορά να θέλετε να ελέγξετε αν μία διεύθυνση email είναι πραγματική ή όχι, άλλη φορά πάλι ενδεχομένως να θέλετε να δείτε απo ποια χώρα είναι το email που βρήκατε στο mail box σας.
Η διαδικασία αποστολής και λήψης email είναι αρκετά περίπλοκη ως αναφορά το τεχνικό κομμάτι και απαιτούνται αρκετές αυτοματοποιημένες ενέργειες να γίνουν (από servers σε όλο των κόσμο) για να φτάσει ένα email με το περιεχόμενο του στον προορισμό του.
Επειδή στη σημερινή εποχή το email έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας υπάρχουν διάφορα site στο internet όπου δίνοντας την διεύθυνση email που θέλουμε να ελέγξουμε μπορούμε να μάθουμε αν είναι υπαρκτή ή όχι, πάμε να δούμε πως.
Δύο εργαλεία που έχω δοκιμάσει και είναι αξιόπιστα είναι: το site https://tools.email-checker.com/
όπου γράφοντας στο ανάλογο πεδίο το email και πατώντας check μας δείχνει στο κάτω πλαίσιο την εγκυρότητα του email, αν για κάποιο λόγο μας δείξει κίτρινο θαυμαστικό πατώντας στο κουμπί why ή info θα σας δείξει και την αιτιολογία.

check email

Ένα άλλο site και αυτό αξιόπιστο είναι το http://www.validmail.org/, όπου και εδώ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο γράφοντας το email στο πεδίο και πατώντας check, μας δείχνει τα αποτελέσματα του ελέγχου, εδώ μάλιστα μας δείχνει σε πραγματικό χρόνο και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται με μία σειρά από εντολές networking και ένας προγραμματιστής με γνώσεις δικτύου θα καταλάβει πολλά περισσότερα. Αφού τελειώσουν οι έλεγχοι στο τέλος μας περιγραφή το αποτέλεσμα.
how check email address
Τέλος στην διεύθυνση http://checktls.com θα βρείτε το καλύτερο εργαλείο στο internet ελέγχου email, δίνοντας το email που θέλετε πατώντας try it, μετά απο λίγο σας εμφανίζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι τα συγκεκριμένα web εργαλεία που σας παρουσίασα δεν στέλνουν κάποιο email (test mail) στον λογαριασμό που θέλετε να ελέγξετε, o έλεγχος γίνετε σε επίπεδο servers, έτσι δεν γνωρίζει αυτός που έχει τον λογαριασμό ότι κάνετε έλεγχο εγκυρότητας. Επίσης θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι υπάρχουν πολλά sites τα οποία ενώ προβάλλονται σαν email check εργαλεία, στην πραγματικότητα καταγράφουν τα email που βάζετε, φτιάχνοντας emailing lists για να στέλνουν διαφημίσεις, για αυτό το λόγο σας προτείνουμε αυτά τα δύο εργαλεία που είναι δοκιμασμένα.

Καλό Έλεγχο λοιπών ......

Συντάκτης : Βασιλόπουλος Θέμης.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: