Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Βελτιώστε το Wi-Fi σήμα του σπιτιού σας σε 5 λεπτά.

Βελτιώστε το Wi-Fi σήμα του σπιτιού σας σε 5 λεπτά
Η τεχνολογία Wi-Fi βασίζετε σε ραδιοκύματα και είναι πολύ οι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές σε ένα Wi-Fi router- δρομολογητή, με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις και «φρεναρίσματα» όταν χρησιμοποιούμε το internet. Ένα ισχυρό σήμα Wi-Fi μπορεί να δώσει ταχύτερη απόδοση και μεγαλύτερη απόσταση κάλυψης.

Έτσι είναι πολύ σημαντικό να τοποθετείτε σωστά tο router-δρομολογητή για τη βέλτιστη ισχύς σήματος. Παρακάτω θα δείξουμε πως μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα σύνδεσης με το router σας.

Οι κεραίες ψηλά

Εάν διαθέτετε router-δρομολογητή με κεραίες, πρέπει να τις τοποθετήσετε κατακόρυφα δείχνοντας κατευθείαν προς τα επάνω. Σε περίπτωση που έχετε δύο κεραίες στο router σας να έχετε υπόψιν σας ότι δεν θα πάρετε καλύτερη απόδοση στρέφοντας τες σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Τοποθετώντας της κεραίες κατακόρυφα πετυχαίνετε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη απόσταση κάλυψης.
Βελτιώστε το Wi-Fi σήμα του σπιτιού σας σε 5 λεπτά

Τοποθετήστε το router σας σωστά

Είναι πολύ σημαντικό το που τοποθετούμε το router στο σπίτι μας. Αν έχετε μεγάλο σπίτι ή γραφείο τότε τοποθετήστε το κοντά στο κέντρο του χώρου, αν γίνετε. Για να μεγιστοποιήσετε την κάλυψη σε όλα τα σημεία του χώρου. Εάν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και έχετε τοποθετήσει το router σας στο ένα άκρο ενδέχεται στο άλλο άκρο του χώρου να μην έχετε σωστό σήμα, τότε πρέπει να το μετακινήσετε προς το κέντρο του χώρου.
Για μέγιστη κάλυψη θα πρέπει το router σας να είναι ψηλά. Τοποθετώντας το στο πάτωμα είναι η χειρότερη θέση. Τοποθετήστε σε ένα υψηλό ράφι αν είναι δυνατόν. Μην τοποθετείτε το router κοντά ή πάνω σε μεταλλικά ράφια ή ντουλάπες αρχειοθέτησης. Το μέταλλο και οι πέτρινοι τοίχοι εμποδίζουν και εξασθενούν το σήμα του Wi-Fi, ενώ το ξύλο και ο γύψος δεν δημιουργούν πρόβλημα στην απόδοση του.
Σε ένα σπίτι υπάρχουν πολλές πηγές παρεμβολών. Για παράδειγμα οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ασύρματα τηλέφωνα, η ενδοεπικοινωνία μωρού, επηρεάζουν άμεσα την απόδοση ενός Wi-Fi router. Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει περίπτωση εάν το router βρίσκετε ανάμεσα σε φούρνο μικροκυμάτων και στο laptop που έχουμε Wi-Fi internet αυτό να σέρνεται, όταν είναι σε λειτουργία ο φούρνος μικροκυμάτων.
Για τα ασύρματα τηλέφωνα καλύτερα να είναι σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το Wi-Fi router. Η αν υπάρχει η δυνατότητα να προτιμήστε τα καινούργιας τεχνολογίας ασύρματα τηλέφωνα με εμβέλεια 5.8 GHz ή νεότερα που δεν προκαλούν παρεμβολές.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.thinktech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: